Za direktno klicanje iz pametnih telefonov!

MobilnoStacionarno

Spoštovani!

1. SPLETNI '' PIŠKOTKI ''

Ta spletna stran deloma uporablja piškotke, ki so predvsem usmerjeni na statistiko in podobno, pasice tretjih oseb pa imajo sistem implementiran tako, da sledilnih piškotkov ali nimajo aktiviranih, če pa so (ali če še bodo), si preberite več o tem v nadaljevanju.

POZOR!!!

Obvestilo o nastavitvah piškotkov na dnu strani se prikaže samo ob prvem obisku in ponovno v primeru čiščenja zgodovine ter piškotkov brskalnika v kolikor ste se z uporabo strinjali. Če se niste strinjali, se prikaže ob vsakem obisku naše strani.

OPOMBA: Na tej spletni strani se ne uporabljajo piškotki za vse opcije. V kolikor bodo določene pasice in ostale komponente delovale na sistem piškotkov bo to implementirano v sistemu in dodatno objavljeno, oziroma se lahko piškotke po želji uporabnika nastavlja in določene piškotke po lastni izbiri omeji spodaj v obvestilni pasici ali pod '' zasebnost '' spodaj ali ob strani te spletne strani.

Z ogledom in uporabo spletne strani www.musicinfo.si se strinjate z uporabo piškotkov (Cookies) ali pa jo lahko zapustite, če menite, da vam to ne ustreza.

Kaj so piškotki in način delovanja:

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih ve?ina sodobnih spletnih strani.

Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani (npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Zakonsko omejevanje piškotkov je predvsem posledica zlorabe tehnologije piškotkov za sledenje uporabnikom in s tem poseganja v zasebnost na spletu.

Vrste piškotkov

Piškotki imajo lahko zelo različne sestavine. Dobri piškotki so zelo koristni za obiskovalce, še posebej za seje, prijave, košarice artiklov in podobne naloge spletne strani.
Nekateri piškotki so koristni predvsem za lastnike spletnih strani. Na primer služijo za spremljaje obiska spletnega mesta, posredno pa koristijo tudi kon?nim obiskovalcem, saj omogočajo avtorjem vsebin vpogled v to, kateri prispevki na spletni strani so za obiskovalce zanimivi, na podlagi povratnih informacij, pa lahko spletno stran približajo bralcem z zanimivejšimi vsebinami.
Nekateri piškotki pa, vsaj iz vidika informacijskega urada, niso dobri. Ti piškotki predvsem beležijo podatke o vaših aktivnostih na spletu, ki jih potem v obdelajo in pridobljene informacije posredujejo tretjim subjektom, najpogosteje oglaševalcem. Zaradi tega se na primer različnim ljudem na spletu prikazujejo različni oglasi. Vsak vidi oglase izdelkov in storitev, ki jih bo bolj verjetno kupil. Lastnikom sledilnih piškotkov pa to omogoča večji zaslužek iz oglaševanja.

Urad informacijskega pooblaščenca deli piškotke predvsem glede na invazivnost:

Začasni ali sejni piškotki.

Trajni ali shranjeni piškotki.

Lastni piškotki.

Drugi piškotki.

Več o predpisih glede '' piškotkov '':

Zakon o elektronskih komunikacijah ZEKom-1 / 157 člen.

Piškotki

(1) Shranjevanje podatkov ali pridobivanje dostopa do podatkov, shranjenih v terminalski opremi naročnika ali uporabnika, je dovoljeno samo pod pogojem, da je naročnik ali uporabnik v to privolil potem, ko je bil predhodno jasno in izčrpno obveščen o upravljavcu in namenih obdelave teh podatkov v skladu z zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov.

(2) Ne glede na določbe prejšnjega odstavka je dovoljeno tehnično shranjevanje podatkov ali dostop do njih izključno zaradi prenosa sporočila po elektronskem komunikacijskem omrežju, ali če je to nujno potrebno za zagotovitev storitve informacijske družbe, ki jo naročnik ali uporabnik izrecno zahtevata.

(3) Če je tehnično izvedljivo in učinkovito ter v skladu z zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov, se šteje, da uporabnik lahko izrazi svojo privolitev iz prvega odstavka tega člena tudi z uporabo ustreznih nastavitev v brskalniku ali drugih aplikacijah. Privolitev uporabnika ali naročnika pomeni osebno privolitev v skladu z zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov.

(4) Kadar gre za kršitev pravil o obveščanju in privolitvi posameznika iz prvega odstavka tega člena ter hkrati za kršitev zakona, ki ureja varstvo osebnih podatkov, se uporabljajo določbe tega zakona.

(5) Inšpekcijski nadzor nad izvajanjem določb tega člena opravlja informacijski pooblaščenec.

Vir celotnega zakona: http://www.uradni-list.si/1/content?id=111442

Dodatne informacije na priloženih povezavah:

https://www.ip-rs.si/varstvo-osebnih-podatkov/informacijske-tehnologije-in-osebni-podatki/piskotki-odgovori-na-pogosta-vprasanja

http://pisrs.si/Predpis.aspx?id=ZAKO3906&pogled=osnovni

Vir: Zgoraj navedene povezave, www.piskotki.net, http://zakonodaja.com/zakon/zekom-1/157-clen-piskotki

Vrste naših piškotkov:

1. Piškotki za analitiko

*Omogočeno  Onemogočeno


Ime piškotka    Namen                                             Trajanje      Podjetje
_ga    Vodenje statistike obiskov spletne strani    2 leti          Google Analytics

 

2. Oglaševalski piškotki - za interne pasice - nujno potrebni za delovanje.


*Omogočeno  Onemogočeno

3. Statistika

Omogočeno  *Onemogočeno

Funkcija piškotka         Ime piškotkov    Opis


Google Analytics      __utma                 Google Analytics, za info obiskanosti strani.
                                __utmb                 Google Analytics, za info obiskanosti strani.
                                __utmc                 Google Analytics, za info obiskanosti strani.

                               __utmz                 Google Analytics, za info obiskanosti strani.

Statistika:

https://www.revolvermaps.com/?target=legal#privacy

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Pametni telefoni

Na strani je 10 gostov in ni članov.

Vseh ogledov danes 7557